Доња Сабанта победник “Шумадијских игара”

Другу годину за редом, победник манифестације “Сусрећу се села Шумадије” је екипа села Доња Сабанта.

Завршница манифестације организована је на Шумадија сајму. У финалу, снаге су одмериле четири најбоље екипе села Доња Сабанта, Кутлово, Добрача и Гружа.

Такмичење је пропратио и богат културно уметнички програм, уз изложене рукотворине домаће радиности, а учесници су добили и вредне робне награде.

У препуној сајамској хали Шумадија сајма одржано је финално такмичење села које је било у знаку бурног навијања али и добре забаве.

Такмичари су у свакој игри настојали да остваре што бољи резултат и својој екипи донесу највећи број бодова.

Ипак најуспешнији су били такмичари из Доње Сабанте који су и прошле године били победници Шумадјских игара.

Покровитељ игара је Скупштина града Крагујевца која је омогућила реализацију такмичења, у циљу очувња традиције шумадијског села.

Такмичење је у квалификационим сусретима било организовано у неколико села што је био добар начин да оживе сеоске средине током зиме када нема обимнијих пољопривредних радова.

Општине Кнић и Рековац подржале су ову манифестацију и укључиле се у такмичење села.

Сваки сусрет па и финале имали су одличну посећеност а публика је током сваког сусрета осим такмичења пратила и квалитетан ревијални програм.

Финалисти су добили вредне робне награде. Медијски покровитељ ове манифестације била је Радио телевизија Крагујевац, која је током такмичења емитовала емисије са одржаних сусрета села.

Овогодишњу девету традиционалну манифестацију “Сусрећу се села Шумадије” организовала је Агенција “ВА”.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *