Дотрајале цеви разлог хаварија на топловоду

Дотрајале топловодне цеви, старе и до 50 година, главни су разлог хаварија до којих је, почетком грејне сезоне, дошло у насељу Аеродром, али и у другим деловима града, кажу у крагујевачкој „Енергетици“.

Иако је у овој години замењена разводна топловодна мрежа, дужине један километар, то није било довољно да се избегну проблеми са снабдевањем потрошача топлотном енергијом.

Крагујевачка „Енергетика“ грејањем снабдева више од 20 хиљада корисника и одржава око 100 километара топловодне мреже, од којих је у последњих шест година, замењено само девет.

Од радова изведених у овој години, посебно је значајна замена дела магистралног топловода у улици Сретењског устава у Ердоглији.

Због хаварије на топловоду у насељу Аеродром, почетком грејне сезоне, дан и по без грејања су били корисници у Светогорској, Атинској, Брегалничкој, Војвођанској, Града Караре, Љубе Вучковића и Белодримској улици.

Без топлотне енергије била је и Основна школа „Свети Сава“. Друга велика хаварија догодила се у Светогорској улици, због чега је половина Аеродрома остала без грејања. насеља Аеродром није имало грејања.

Замена дотрајалих цеви, једини је начин за неметано снабдевање корисника топлотном енергијом.

Испоруку грејања онемогућавају и ситни, свакодневни кварови, попут оног у улици Српских добровољаца.

Иако су почетком грејне сезоне урађени значајни радови на замени разводне топловодне мреже, у граду још увек постоје критичне тачке.

Једна од њих је у општини Стари град, и то у улицама Карађорђевој, Гушићевој, Светозара Марковића и делу Зорана Ђинђића, због дотрајалог топловода.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *