Друга шанса за жене на прекретници које имају 45+ година у Србији

Удружење „Путоказ Крагујевац“ је, у сарадњи са „Удружењем жена на прекретници из Београда“, организовало јесењи циклус радионица за незапослене жене које имају 45 и више година, под називом „У потрази за послом“.

Радионице имају за циљ да побољшају положај жена на тржишту рада, а у оквиру пројекта „Друга шанса за жене на прекретници које имају 45+ година у Србији“.

Циљ радионица које се организују у Крагујевцу је побољшање положаја жена које су старије од 45 година, као и жена које спадају у теже запошљиве категорије.

Учеснице радионица имале су прилику да размотре могућност, како да покрену сопствени бизнис, али и пронађу посао уз помоћ агенције за запошљавање „Мирна кућа“ из Београда, чији је директор и власник Мирјана Лукић, предавач на овој радионици.

У Србији има преко 500 хиљада незапослених жена старијих од 45 година. У последње четири године, кроз сличне радионице у Београду оснажено је близу 500 жена, тврди председница Управног одбора Удружења „Жене на прекретници“, Мима Перишић.

За наредну годину планиране су радионице на којима ће женама старијим од 45 година бити понуђени и конкретни послови.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *