Друштво пчелара Крагујевац поклања мед и прополис

Друштво пчелара Крагујевац организовало је акцију прикупљања меда и прополиса за грађане којима су ови производи најпотребнији.

Прикупљену количину од 100 килограма меда и 20 бочица прополиса пчелари су предали Градској организацији Црвеног крста.

Ова хуманитарна организација ће их поклонити добровољним даваоцима крви, који се одазову акцији која ће се сваког радног дана организовати од 8 до 13 сати у хотелу Зеленгора.

Савез пчеларских организација Србије донео је одлуку да позове све пчеларе да издвоје по килограм меда и ставе га на располагање држави, односно локалној самоуправи, која ће медом помоћи најугроженијем слоју становништва у циљу подизања имунитета и квалитетне исхране.

Након позива Савеза пчеларских организација Србије, Друштво пчелара Крагујевац, организовало је акцију прикупљања меда и прополиса за оне суграђане којима је то најпотребнији.

Прикупљена количина од 100 килограма меда и 20 бочица прополиса предата је крагујевачком Црвеном крсту.

Црвени крст Крагујевац ће мед и прополис поклонити добровољним даваоцима крви који се одазову позиву за прикупљање драгоцене течности.

Акција доборовољног давања крви организује се сваког радног дана, од 8 до 13 сати у хотелу Зеленгора.

Уколико се пчелари масовно одазову овом позиву Савез пчеларских организација Србије очекује да ће сакупити 8.000 килограма меда.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *