Дружење параолимпијаца и крагујевачких ученика

Репрезентативци Србије у паратриатлону, који имају велике изгледе да изборе пласман на Параолимпијске игре у Токију наредне године, представили су своје резултате и планове ученицима Медицинске школе „Сестре Нинковић“ и Основне школе „21. октобар“.

Дружење параолимпијаца и крагујевачких ученике организовало је Спортско привредно друштво „Раднички“ и на тај начин дало допринос обележавању међународног дана особа са инвалидитетом.

Крагујевац пуних 15 година негује параолимпијски спорт. Крагујевачки паратриатлонци били су прваци Европе и вицешампиони света.

Ове године Лазар Филиповић и Страхиња Тракић налазе се на 7. месту светске ранг листе и имају велике изгледе да изборе наступ на Параолимпијским играма у Токију наредне године.

Своје резултате и планове репрезентативци Србије представили су ученицима Медицинске школе „Сестре Нинковић“ и Основне школе „21. октобар“.

Дружење крагујевачких параолимпијаца са младима организовало је Спортско привредно друштво „Раднички“ поводом међународног дана особа са инвалидитетом.

Крагујевачки ученици имали су прилику да се упознају и са погодностима које пружа Спортски центар „Искра“ где се особе са инвалидитетом припремају за такмичења и проводе највише времена.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *