ДС захтева од градске власти повлачење одлуке о поскупљењу воде

Градски одбор Демократске странке захтева од актуелне градске власти да повуче одлуку о поскупљењу воде за 20% која је данас ступила на снагу.

Крагујевачке демократе сматрају да је та одлука резултат немоћи владајуће гарнитуре да адекватно води град и да би због тога требало да поднесе оставку.

У Градском одбору Демократске странке тврде да ће Крагујевчани од данас пити најскупљу воду у Србији.

Ово је, како наводе, друго поскупљење воде у Крагујевцу у последње две године и посећају да је цена воде претходно коригована 2020. за 35%.

Градској власти замерају што није образложила стварне разлоге поскупљења, али и што је Јавном комуналном предузећу “Водовод и канализација“ одобрила да подигне кредит од преко 200 милиона динара.

Крагујевачке демократе су у претходном периоду отвориле и бројна еколошка питања на која, како кажу, од надлежних нису добиле одговор.

У Градском одбору ДС-а наводе да Министарство заштите животне средине, без обзира на налог повереника за информације од јавног значаја, одбија да одговори на питања која се, узмеђу осталог,  тичу одлагања пепела из Енергетике и заштите акумулације Гружа.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *