Дуговања према крагујевачком Водоводу преко милијарду динара

Грађани Крагујевца у овом тренутку за воду дугују 820 милиона динара, док је дуг привреде нешто више од 205 милиона.

Из крагујевачког Водовода апелују на дужнике да измире своја дуговања, што могу учинити и путем репрограма на више месечних рата.

Уколико то не ураде, Водовод ће бити приморан да потраживања наплати преко јавних извршитеља што потрошачима није у интересу, али ни овом крагујевачком комуналном предузећу.

Наплата потраживања која закључно са последњим даном маја, рачунајући грађанство и привреду, износе преко милијарду динара, један је од највећих проблема ЈКП Водовод и канализација. Толики дуг прети да угрози пословање и ликвидност предузећа.

Крагујевачки водовод редовно позива потрошаче да измирују своја дуговања, а они којима су се дугови из неког разлога нагомилали то могу учинити кроз репрограм на више месечних рата.

У супротном, дужници могу очекивати јавне извршитеље. У овом тренутку активно је више од седам и по хиљада поступка.

Доспели, а неплаћени дуг по основу комуналне услуге, дужник може да исплати на рате, у зависности од износа у периоду од 12 до 36 месеци, али рата не може бити испод хиљаду динара.

Укупна цена кубика воде у Крагујевцу са ПДВ-ом, водним доприносима и канализацијом за грађанство износи 91,37 динара, док је за привреду 170,79.

У намери да својим корисницима олакша начин измирења обавеза, без провизије, одласка на шалтере и чекања у реду, крагујевачки Водовод је увео и могућност електронског плаћања, а све потребне информације заинтересовани могу добити бесплатним позивом на број телефона 0800-009-008.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.