Два прва места за ученике Прве техничке школе на републичком такмичењу

На Републичком такмичењу геодетских и грађевинских школа које је одржано у Новом Пазару, ученици Прве техничке школе освојили у два прва места.

На такмичењу су учествовали средњошколци из Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Такмичење на коме је учествовало више од 130 ученика из 26 школа одржано је у новопазарској школи за дизајн текстила и коже.

Поред такмичења, на годишњем Сусрету грађевинара, организују се округли столови и трибине на којима учествују грађевински факутети из целе Србије.

Ученици Прве техничке школе су се, од укупно 11 дисциплина, такмичили у пет и остварили велики успех освојивши два прва места.

Ученици Прве техничке школе освојли су прва места из предмета апликативни рачунарски програми Аутокед и Грађевинске конструкције, док су четврто место освојили за програме у Архикеду, као и десето место из математике.

Наставни кадар ове школе је више него задовољан великим успехом својих ђака којима ово нису прве награде које доносе са такмичења.

Град Крагујевац је препознао успех награђених ученика за које је приређен пријем у Скупштини града, где им је честитке упутио члан Градског већа за образовање Душан Алексић.

У Крагујевцу ће наредне године бити одржано 32. Републичко такмичење геодетских и грађевинских школа Србије, што ће бити прилика да се наш град покаже као добар домаћин и на високом нивоу организује ово престижно надметање.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *