Дводневна Национална конференција Савеза слепих Србије у Крагујевцу

Више од 40 подружних организација слепих присуствује дводневној Националној конференцији Савеза слепих Србије у Крагујевцу.

Ово је прилика да се разговара о најзначајнијим темама и проблемима слепих у Србији, али и да се утврди план заједничких активности организација у наредној години и обележи Међународни дан особа са инвалидитетом – 3. децембар.

Секретари више од 40 Окружних организација Савеза слепих Србије, на дводневној конференцији у Крагујевцу, говориће о најзначајнијим темама и унапређењу положаја слепих и слабовидих особа у друштву.

У фокусу су пројектно финансирање Савеза и локалних организација, забрана дискриминације особа са инвалидитетом, као и унапређење образовање слепе и слабовиде деце на локалу.

Савез слепих Србије има око 12 хиљада чланова у 45 подружних организација, а један од већих проблема представља финансирање на локалном нивоу.

Град Крагујевац је водећи у Србији у свим облицима подршке и сарадње слепим и слабовидим особама, а остварени резултати један су од разлога зашто се Национална конференција Савеза слепих Србије одржава управо у Крагујевцу.

Конференцији у Крагујевцу одржава се у склопу обележавања 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *