Е-Ђурђевдан од 11 часова на програму РТК

Град Крагујевац први пут Дан града обележава у околностима ванредног стања, манифестацијом е-Ђурђевдан.

Програм реализујемо у сарадњи са Књажевско српским театром, Легатом Николе Коке Јанковића, Музичким центром, Установом културе Кораци, Галеријом Мостови Балкана, Позориштем за децу, Народном библиотеком, Градском туристичком организацијом и Центром за неговање традиционалне културе Абрашевић.

Град Крагујевац вас позива на дружење 6. маја на програму Радио-телевизије Крагујевац да заједно обележимо овај значајан дан.

Е Ђурђевдан почиње у 11 часова Специјалном емисијом на програму Телевизије Крагујевац.

Очекују вас укључења репортера са свих места где се традиционално одржавају манифестације поводом прославе Дана града, разговори са представницима установа културе које су припремиле овогодишњи програм, избор за најбољу маску Ђурђевданског дечјег карневала, честитке градова побратима.

У 17 часова, сликом вас водимо у Галерију Николе Коке Јанковића где су изложени цртежи и акварели овог славног вајара, док од 17: 30 можете погледати виртуелну изложбу радова Удружења ликовних уметника Крагујевца у градској галерији Мостови Балкана.

На програму Телевизије Крагујевац погледајте наступ Крагујевачког академског оркестра акордеониста и концерт Народног оркестра Центра за неговање традиционалне културе Абрашевић уз учешће вокалних солиста.

У 17 часова и 45 минута програм посвећен најмлађима. Позориште за децу малишанима поклања најновију представу Голи краљ, Бисерке Колевске која је урађена по Андерсеновим бајкама.

Концерт Камерног оркестра Шлезингер и вокалне солисткиње Данице Крстић, под диригентском палицом Војкана Борисављевића на програму је у 20 часова.

Књажевско-српски театар припремио је специјалну пројекцију најновије представе „Бриши од своје жене“ за Дан града. Гледаоци ће моћи да уживају у овој урнебесној комедији од 21 сат.

Од 23 сата погледајте прошлогодишњи Ђурђевдански концерт на Тргу код крста. У овој Рок опери наступио је крагујевачки Симфонијски оркестар и солисти који су се представили хитовима легендарних светских рок група и поп извођача.

Срећан Ђурђевдан – Дан града Крагујевца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *