Едукацијом до бољих резултата у лечењу плућних болести

У Србији се последњих година бележи све већи број пацијената оболелих од карцинома плућа.

Како би се болест што пре дијагностификовала и започело лечење, у Крагујевцу је одржан стручни скуп под називом „Пут пацијента од првог симптома до имунотерапије“ на којем су своја искуства поделили најбољи домаћи стручњаци у овој области.

Предавање су организовали Универзитетски клинички центар Крагујевац и Удружење бронхолога Србије.

Србија једна од водећих држава у свету по броју оболелих и умрлих од карцинома плућа, па је едукација што већег броја лекара од изузетне важности.

На скупу у Крагујевцу, своја знања и искуства о бронхоскопској дијагностици карцинома бронха и свим неопходним третманима у лечењу ове болести поделили су еминентни домаћи стручњаци.

Препознајући овај проблем, они су прошле године основали Удружење бронхолога Србије.

Стручном скупу у Универзитетском клиничком центру Крагујевац присуствовали су здравствени радници који су уско везани за дијагностику и лечење болести плућа.

Циљ је да се, кроз размену искустава и стицање нових знања, скрати пут пацијента од откривања болести до почетка терапије.

Предавање је окупило око 80 пулмолога, онколога и радиолога из болница из других градова у региону које гравитирају ка Универзитетском клиничком центру Крагујевац.

Само едукација и унапређење сарадње могу довести до бољих резултата у лечењу плућних болести, главна је порука скупа у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *