Едукацијом младих против трговине људима

Прошле године у Србији је идентификовано 76 жртава трговине људима од којих је 30 малолетно.

Предавањем за средњошколце Музичке школе, крагујевачки Црвени крст се, у сарадњи са инспекторима Полицијске управе у Крагујевцу, прикључио обележавању Европског дана борбе против трговине људима.

Резултати истраживања и анализе јавних и статистичких података указују да у великом броју земаља постоји трговина људима, а једна од тих је и Србија.

Прошле године у Србији је идентификовано 76 жртава трговине људима од којих је 30 малолетно.

Градска организација Црвеног крста током целе године ради на информисању јавности, а посебно најрањивијих група, о сложености овог проблема, али и на обуци едукатора који ће радити на превенцији.

Европски дан борбе против трговине људима обележили су заједно са инспекторима Полицијске управе у Крагујевцу, организујући предавања и трибине у основним и средњим школама.

Задатак Црвеног крста је да ради на превенцији трговине људима, која је усмерена на децу, младе и посебно угрожене циљне групе, као што су корисници Народне кухиње, млади са инвалидитетом и деца из прихватилишта.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.