Едукативне радионице у крагујевачким вртићима

Одељења за енергетску ефикасност Градске управе за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој, организовало је радионицу за малишане, у вртићу Црвенкапа.

Циљ радионице, према речима организатора, је подизање свести о енергетској ефикасности код најмлађих.

У вртићу Црвенкапа, одржана је прва у низу радионица, које градско Одељење за одрживи, равномерни развој и енергетску ефикасност организује у свим обдаништима предшколских установа Нада Наумовић и Ђурђевдан.

Малишанима су, на занимљив начин, представљени основни појмови енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије, као и могући начини уштеде у домаћинству.

Том приликом, подељене су едукативне бојанке, у којима је, кроз бројне примере, показано деци, како да најлакше уштеде енергију. Тиме је, код најмлађих, пробуђена свест о значају уштеде и важности одговорног понашања.

Одељење за одрживи, равномерни развој и енергетску ефикасност, у овој години, планира да ради на подизању свести о значају енергетске ефикасности наших најмлађих суграђана, путем радионица.

Поред тога, у сарадњи са Министарством рударства и енергетике одржавају се и радионице под називом „Играј за енергију“, где, кроз друштвену игру, ђаци шестог разреда, уче како да штеде енергију.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *