Ефикасно управљање локалном јавном имовином

Општина Топола реализоваће пројекат под називом „Ефикасно управљање локалном јавном имовином“ у оквиру којег ће се обавити геодетско снимање подземних водова и њихов упис у катастар непокретности.

Укупна вредност пројекта, који се реализује у оквиру програма Европске уније „Размена пет“, је 206 хиљада евра.

Партнери су Развојни бизнис центар Крагујевац и општине Топола, Рековац и Лапово који су од Европске уније за реализацију овог пројекта добили око 165 хиљада евра.

Захваљујући пројекту „Ефикасно управљање локалном јавном имовином“, општине Топола и Рековац унапредиће већ уведен систем за управљање локалном јавном имовином, док ће општина Лапово први пут увести овај систем.

Реализацијом пројекта у Тополи и Рековцу биће побољшане, а у Лапову успостављене организационе и административне структуре и интерне процедуре за управљање имовином.

Такође, биће омогућено да се развију информационо комуникациони капацитети и успостави, односно унапреди финансијска евиденција јавне имовине.

Као крајњи резултат пројекта, локална јавна имовина биће пописана, евидентирана и регистрована као јавна својина локалних самоуправа.

У оквиру пројекта биће реализован програм обуке запослених како би се добили стручни кадрови за управљање имовином.

Кроз обуку ће проћи најмање 20 општинских и службеника локалних јавних предузећа.

Биће обезбеђена и инсталирана савремена информатичка опрема у свакој општини, као и софтвер за ефикасно управљање имовином.

За 500 непокретности и 220 километара комуналне подземне инфраструктуре, тачније подземних водова, подаци ће бити анализирани, обрађени и унети у базу података.

То подразумева да ће бити спроведена геодетска истраживања за одређене приоритетне непокретности и то 35 надземних непокретности и подземне инфраструктуре.

Такође, биће припремљена техничка документација за легализацију планираних непокретности.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Ефикасно управљање локалном јавном имовином”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.