Еколошко-спортски пројекат на Аџиним ливадама

Млади активисти из Србије и Бугарске окупили су се у Крагујевцу, у оквиру Ерасмус пројекта, како би низом активности промовисали еколошке вредности.

Пројекат спроводи крагујевачко Еколошко удружење фанова кампова, у сарадњи са организацијом из Бугарске.

На пријему у Градској управи, млади активисти су били у прилици да се упознају са активностима локалне самоуправе на очувању животне средине.

Пројекат, чији је циљ подизање свести о важности очувања животне средине, окупио је око 20 младих активиста из Србије и Бугарске.

Током боравка у Крагујевцу, односно у кампу на Аџиним ливадама, учесници спроводе активности којима промовишу еколошке вредности.

Члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине, Стефан Никезић, упознао је учеснике пројекта са активностима које спроводи локална самоуправа у области екологије.

Активностима у Крагујевцу присуствује и гошћа са Канарских острва.

Очекује се да се наредне године, поред Србије и Бугарске, реализацији овог пројекта прикључи и Шпанија.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *