Економски факултет обележио 58 година рада

Економски факултет у Крагујевцу обележио је 58 година рада. Тим поводом одржана је свечана академија и уручене су дипломе студентима који су завршили основне академске студије.

Факултет се, према речима декана професора Петра Веселиновића, може похвалити са чак 9670 дипломираних економиста, 200 магистара, 700 њих је одбранило мастер студије, а око стотину њих има диплому доктора економских наука.

Ова установа учествује у бројним пројектима, има партнере у Србији и иностранству и представља окосницу високог образовања из области економије централне Србије.

Економски факултети су у позицији да прате техничке науке јер нема ниједног пројекта без економске анализе, истакла је др Александра Томић, председница Скупштинског одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава Републике Србије.

Прослава јубилеја била је прилика за уручење диплома студентима основних академских студија.

Том приликом је најављено да је Влада Републике Србије одобрила пројекат енергетске санације Економског факултета као и изградњу сопствене котларнице преласком на гас.

Иначе, свечаности поводом Дана факултета присуствовали су представници Универзитета, факултета из Србије и иностранства, града, Привредне коморе, средњих школа.

Посебни гости били су дипломци првих генерација студената Економског факултета Универзитета у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *