Експерименти за младе истраживаче на Ђачком тргу

У Крагујевцу је синоћ одржана Европска ноћ истраживача.

Циљ манифестације, коју у нашем граду организује Научни клуб Центра за образовање Крагујевац, је промоција истраживачке струке међу младима, ђацима и студентима, као и подизање јавног угледа истраживачких и иновацијских пројеката у друштву и развијање љубави и интересовања за науку.

Ове године, под слоганом „Озелени науком“ говорило се о климатским променама, енергетској ефикасности, храни, заштити жоивотне средине и креативној индустрији.

Све експерименте на Ђачком тргу задивљено су посматрали школарци, па су организатори задовољни и програмом и посетом.

Ђацима су били најинтересантнији експерименти и огледи које је припремио Институт за хемију Природно-матаметичког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Заинтересовани посетиоци могли су да сазнају како се правилно рукује хемијом, шта све живи испод реке Ресаве и како се топи континентални лед.

Ученици седмог и осмог разреда основе школе Мома Станојловић представили су резултате пројекта „Са науком на четири стране света“.

У оквиру манифестације одржане су и трибине, ликовне радионице, научни квизови, било је и едукативних игрица и програма који су ове године организовани у сарадњи са Институтом за хемију Природно-математичког факултета, Првом крагујевачком гимназијом, основним школама Мома Станојловић и Трећи крагујевачки батаљон из Крагујевца и школама Свети Сава из Топонице и Четврти краљевачки батаљон из Краљева.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *