Емисија “Једнаки” у општини Кнић

У циклусу емисија „Једнаки“ – како се у нашем друштву спроводи Закон о професионалној рехабилитацији и запошљавању особа са инвалидитетом,

коју реализује Телевизија Крагујевац, суфинсира Министарство културе и информисања, а који је покренуо Синдикат новинара Србије, говоримо о запошљавању и искуствима особа са инвалидитетом у општини Кнић.

Емисија „Једнаки“ је на програму сутра од 20 часова.

На евиденцији крагујевачке филијале Националне службе за запошљавање налази се више од 1700 незапослних са инвалидитетом. Ова служба има своју испоставу у општини Кнић.

Један од незапослених инвалида у општини Кнић је медицински техничар Бојан Тодић који на посао чека већ 18 година.

У општинској управи у Книћу наводе да припадају малим и неразвијеним општинама, које имају скромна буџетска средства и да нису у могућности да, попут великих градова, организују јавне радове у којима би били ангажовани инвалиди.

Током реализације циклуса емисија „Једнаки“ – како се у нашем друштву спроводи Закон о професионалној рехабилитацији и запошљавању особа са инвалидитетом и слабо запошљивих говорило је преко педесет саговорника.

Приликом новинарског истраживања уочено је да највећи проблем представљају послодавци, који избегавају да запосле особе са инвалидитетом.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *