ЕУ ПРО Плус организовао округле столове поводом Територијалне стратегије

Град Крагујевац је заједно са општинама Шумадијског округа и Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља започео израду Стратегије развоја урбаног подручја града Крагујевца и општина Баточина, Лапово, Рача, Кнић, Топола и Аранђеловац.

Програм вредности 40 милиона евра, спроводи се у 99 локалних самоуправа на територији Републике Србије. 

Један од циљева је оснаживање локалних и регионалних актера за примену инструмената интегралног територијалног развоја, унапређење економског раста као и побољшање социјалне инфраструктуре.

Предвиђено је да се организује пет тематских округлих столова на којима ће учесници дискутовати о различитим темема из више области.

Реализација стратегије обезбеђена је кроз програм Европске уније за локални развој ЕУ ПРО Плус који ће бити спроведен до јуна 2024. године.    

Трибинама су присуствовали представници предузећа и установа из Шумадијског округа, као и појединци који су током дискусије имали прилику да својим предлозима равноправно учествују у решавању проблема, као и да допринесу бољој имплементацији пројекта.       

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *