еУправа града Крагујевца – стуб добре управе

Град Крагујевац реализује пројекат “Електронска управа града Крагујевца – стуб добре управе“ који треба допринесе унапређењу дигиталних услуга и ефикаснијем раду градске управе.

Вредност пројекта, који се спроводи уз подршку Владе Швајцарске, је око 10.000 долара.

Пројекат „Електронска управа града Крагујевца – стуб добре управе“ има за циљ да допринесе јачању капацитета локалне самоуправе града Крагујевца за електронску управу.

На овај начин тежи се ка успостављању ефикасног организационог система, унапређењу знања и подизању свести о значају увођења дигиталних сервиса у рад управе.

У пројекат су укључени службеници, руководиоци организационих јединица и начелници градских управа.

Вредност пројекта, који финансира влада Швајцарске, је око 10.000 долара.

У наредном периоду радиће се на имплементацији софтвера за претварање текста у глас тако да ће особе које имају потешкоће и ограничења са видом моћи да се на тај начин упознају са садржајем презентације.

Пројекат ће допринети повећању одговорности, транспарентности, ефикасности и делотворности Градске управе, као и побољшању квалитета живота грађана, нарочито оних из осетљивих група.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *