Европски минималисти задивили Крагујевчане

Мулти-клавијатурни Ансамбл за другу нову музику наступио је пред крагујевачком публиком.

Комбиновањем акустичних, електричних и електронских инструмената ансамбл је у свечаној сали Прве крагујевачке гимкназије извео програм посвећен српском минимализму.

Ансамбл за другу нову музику је мулти-клавијатурни ансамбл.

Први пут је наступио 1977. године изводећи минималистичке композиције Милоша Раичковића, а убрзо је почео да изводи и композиције других београдских композитора, Катарине Миљковић, Мирослава Савића, Миодрага Лазарова, Милимира Драшковића, Владимира Тошића, Марјана Шијанеца и других.

Након вишегодишње паузе, Ансамбл је обновљен у децембру 2017. године.

Ансамбл свој програм бира узимајући у обзир она дела која је могуће једнако квалитетно извести како на акустичним, тако и на електричним инструментима.

Ансамбл за другу нову музику своје концерте најчешће изводи комбиновањем акустичних, електричних и електронских инструмената што пружа могућност да одржава концерте и у оним просторима који немају акустични клавир, и то тако што се комплетан програм измешта у свет електронских клавира.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *