Фестивал „Грчка у срцу Србије“ на Шумадија сајму

Крагујевачки Шумадија сајам ће од 1. до 3. децембра бити домаћин фестивала „Грчка у срцу Србије“.

Манифестацију организује удружење српско-грчког пријатељства ФИЛОС, а покровитељ је Град Крагујевац.

Удружење грчко-српског пријатељства ФИЛОС постоји десетак година током којих је организовано низ грчких вечери у Крагујевцу.

Жеља оснивача је била да се манифестација подигне на виши ниво и добије на значају, а све у циљу учвршћивања и проширивања пријатељских, културних, привредних и спортских веза Грчке и Србије.

Дани грчко-српског пријатељства „Грчка у срцу Србије“ организују се у светлу будуће сарадње, односно братимљења, града Крагујевца и грчког града Катерини.

Фестивал „Грчка у срцу Србије“ није манифестација карактеристична за Шумадија сајам, али се организатори надају да ће постати традиционална.

На фестивалу ће се преставити асоцијације хотелијера Грчке, као и Асоцијације власника апартмана, разни произвођачи хране и пића, културно-уметничка друштва, музичари, спортски клубовии многи други.

Посетиоци ће имати прилку да пробају специјалитете грчке хране, а моћи ће и да резервишу аранжмане за новогодишње празнике и лето наредне године.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *