Филмови, концерти, изложбе – француска култура у Крагујевцу

Дугогодишња традиционална сарадња коју град Крагујевац има са француским градом Сиреном биће обогаћена потписивањем конвенције са Француским институтом у Београду.

У Крагујевцу се ускоро очекује посета амбасадора Француске. Средином наредне недеље очекују се разноврсни културни садржаји попут концерата, Француског филмског каравана и богате изложбе слика у Другој техничкој школи.

Члан градског већа за културу Миљан Бјелетић најавио је низ културних догађаја које ће Град организовати у сарадњи са Француским институтом у Београду и Амбасадом Француске.

Сарадња града Крагујевца и Француског института у Београду огледа у интензивним програмима који ће бити организовани у нашем граду током целе године.

Потписивање конвенције о сарадњи која ће бити организована 15. марта у Крагујевцу уприличиће долазак француског амбасадора.

То је отварање нове могућности у партнерству Града Крагујевца са Француским институтом из Београда а циљ је остварење квалитетне и добре сарадње у културном, образовном и урбаном домену нашег града са Републиком Француском.

Крагујевац се налази на листи приоритетних градова у Србији у коме ће се у овој години организовати програми француског богатог културног наслеђа.

У Студентском културном центру 13. марта почиње Француски филмски караван који организује Град Крагујевац а љубитељи седме уметности уживаће у француским филмовима два дана.

Амбасадор Француске ће доласком у Крагујевац 15. марта посетити крагујевачки Универзитет.

Тим поводом биће организован концерт који ће реализовати студенти Филума музичког одсека а у припремању програма придружиће им се колеге Филолошког факултета.

Богате културне програме употпуниће и изложба под називом „Повезивање тела“ коју организује Друга техничка школа.

Почетак сарадње са Французима указује на низ манифестација и догађаја на којима ће у Крагујевцу гостовати француски културни ствараоци.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *