ФИЛУМ припрема студенте за предузетничко ангажовање

Филилошко-уметнички факултет у Крагујевцу учествовао је у реализацији међународног пројекта који на иновативан начин припрема студенте музике за предузетничко и друштвено ангажовање.

Као резултат пројекта, студенти крагујевачког ФИЛУМ-а припремили су концерт који је изведен у Универзитетској галерији.

Филилошко-уметнички факултет учествовао је у реализацији међународног пројекта који је усмерен ка развоју професионалних музичара и унапређењу њихових предузетничких вештина.

Курс за студенте музике, под називом „Музика – овде и сада“, припремљен је на онлајн обуци наставника у сарадњи са професорима Краљевског конзерваторијума у Хагу.

Циљ је да се студенти подстакну да постану „уметнички предузетници“ који константно истражују.

На концерту у Универзитетској галерији, који су припремили студенти ФИЛУМ-а, наступили су наратори, певачи и гудачки трио.

Иновативни педагошки приступ учењу и истраживању улоге и положаја музичара у нашем друштву, који се спроводи уз овај курс, имплементира се први пут у наставни план и програм у високом музичком образовању у Србији.

Због тога је веома значајна сарадња са Краљевским конзерваторијумом у Хагу који годинама примењује овај вид припреме студената музике.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *