ФИН обележио 58 година постојања

Свечана академија поводом обележавања 58 година рада Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу одржана је данас уз присуство бројних гостију.

Том приликом уручене су награде најуспешнијим студентима у школској 2017-2018 години.

Факултет инжењерских наука у Крагујевцу данас представља врхунску образовну и научноистраживачку установу, која успешно прати развој машинских наука и технологија у свету.

Од његовог оснивања до данас дипломирало је око 6.500 студената.

Ове године уписано је 303 нових студената, највише од свих факултета Универзитета у Крагујевцу, истакао је декан факултета проф. др Добрица Миловановић.

У овој години акредитована су и два нова студијска програма, једногодишње мастер студије Урбаног инжењерства и Бионжењеринга и то на српском и енглеском језику.

На факултету се реализују многобројни научноистраживачки пројекти у сарадњи са Министарством за науку и технолошки развој, научноистраживачким организацијама и привредним и ванпривредним субјектима, што представља основу за модерну привреду у оквиру технолошког развоја наше земље у 21. веку.

Сви наставници и сарадници Факултета су укључени у пројекте Министарства, а на многима су руководиоци. На факултету је недавно отворен Креативни центар Универзитета у Крагујевцу.

У складу са потребама привреде, факултет акредитује нове студијске програме, а очекује се да ће бити спреман и за будући пројектни циклус и нови систем финансирања преко Фонда за науку.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *