ФИН у Крагујевцу домаћин међународне конференције о биоинжењерингу и биоинформатици

Водећи светски и домаћи научници, истраживачи и експерти у областима биомедицинског инжењерства и биоинформатике окупили су се на тродневној међународној конференцији која се одржава на Факултету инжењерских наука, у организацији Универзитета у Крагујевцу.

Циљ је размена искуства и знања у овим областима.

Међународна конференција o биоинжењерингу и биоинформатици организује се сваке године, а домаћини су, наизменично, Европа, Азија и Америка.

Организација овогодишње, 21. по реду, припала је европском континенту, а задатак да на једном месту окупи бројне домаће и научнике и експерте из иностранства – Универзитету у Крагујевцу.

Циљ конференције је размена знања, искустава и идеја у областима биомедицинског инжењерства и биоинформатике.

Очекују се позитивни ефекти, с обзиром на то да су због пандемије корона вируса, која је привремено одложила скупове ове врсте, научници широм света жељни прилике да презентују своја достигнућа и тако допринесу не само научном, већ и друштвеном напретку.

Оријентација Универзитета по којој желимо да будемо препознати је интегрисање у светске академске процесе и континуиран рад на унапређењу међународне сарадње.

Наш Универзитет у својој научној снази и зрелости, преко својих катедри може да одговори на све развојне трендове у функцији прогреса, нагласио је, поздрављајући учеснике међународне конференције градоначелник Никола Дашић.

Међународна конференција која се одржава по хибридном моделу трајаће до среде, 27. октобра.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *