Финално вече Арсенал феста у знаку Џибонија и Николе Пејаковића Коље

Блуз музичар Никола Пејаковић Коља и његов пратећи бенд „Гробовласници“ вечерас су отворили четврто, последње вече овогодишњег Арсенал Феста у Крагујевцу.

Концерт од на Главној бини био је пресек музичког стваралаштва необичног и свестраног уметника, где је низао своје хитове као што је „Сваку ноћ је исти мрак“.

Са најновијег албума „Срећа и друге бриге“, Коља је представио две песме „Светозар и Драган“, као и духовиту „Јеси ту?“, уз велику радост публике и на крају његов коментар „ето то је био тај песмичуљак“.

Уиграна екипа музичара је све време била расположена за веома динамичну и брзу блуз и рокенрол свирку.

„Ми смо други пут на овој сцени код вас. Хвала вам, хвала и Богу“, рекао је Коља.

Сингл „Мексиканац“ настао у првом налету пандемије корона вируса 2020. године, развеселио је публику ове ноћи.

„Лепше је кад се свира дању, ем ја вас видим, ем ви можете мене. Мада, ви мене и не морате, шта ћу вам ја? Али важно је да ја вас могу видети, што је лепо“, духовито је истакао Коља.

Шкакљиве тема песама „Педофилија“, „Ужички хероин“ остављене су скоро пред крај, а онда је снажно Коља ударио финиш са великим хитом „Може мало сутра“, на огромно одушевљење публике.

Након Коље, чека се поп звезда из Хрватске – Гибонни, као и аустријски музичар Паров Стелар на Главној бини.
Финално вече свакако је у знаку поп звездe из Хрватске – Џибониja, који је већ више пута освајао Србију , али је први пут у Крагујевац и то на Арсенал фесту.

Џибони је крагујевачкој публици донео своје велике хитове – “Либар”, “Тајна вјештина”, “Ниси више моја бол”, “Чиним праву ствар”, “Дивљи цвит”.

На Главној позорници ће свирати Никола Пејаковић Коља, свестрани уметник, музичар, сценариста, глумац, редитељ, који ће наступати са пратећим бендом “Гробовласници”, често омиљени медју публиком, што доказују њихови распродати наступи свуда по Србији.

Маркус Фиредер, познатији по свом сценском имену Паров Стелар, затвара број иностраних музичара на Главној бини Арсенал феста 2023.

Стелар је аустријски продуцент, композитор, ди-џеј, а његов музички стил се заснива на комбинацији џеза, хауса, електра и брејкбита, познат је и као један од пионира електросвинга.

На Garden Stage стижу алтернативни састави “Sharks, Snakes & Planes”, “Proto tip”, панк бенд “КБО!”, неговање ирске музике “Irish Stew”, реге бенд “Zoster”” из БиХ, Победници БУНТ Рок фестивала, као и панк рок атракција “Atheist Rap”.

Од иностраних имена, Гарден ће последње веће Арсенал феста обележити амерички инди рок бенд “Built to Spill”, који је основан пре више од 30 година (1992) у граду Бојс, државе Ајдахо (САД).

Једини оригинални члан је певач и гитариста Doug Martsch, а до сада је бенд објавио девет студијских албума.

Такође, осим Американаца, Гарден ће обогатити грчки рок бенд “Коза Мостра” који је 2011. основао певач, електрични и акустични гитариста Ilias Kozas, и објавили су два студијска албума – “Keep up the Rhythm” (2013) и “Corrida” (2017).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *