Фискултурна сала на поклон школи у Баљковцу

Фискултурна сала истуреног одељења Основне школе “Драгиша Луковић Шпанац” у Баљковцу данас је свечано отворена.

Простор је адаптиран и опремљен захваљујући донацији италијанске асоцијације “Не бомбе него бомбоне”, која готово две деценије помаже крагујевачкој деци и овдашњим образовним и установама здравствене и социјалне заштите.

Истурено одељење Основне школе “Драгиша Луковић Шпанац” у Баљковцу похађа шесторо ученика од првог до четвртог разреда, са којима, комбинованим методама наставе, ради једна учитељица. Ове школске године, први пут након вишегодишње паузе, уписана је предшколска група коју чини петоро деце.

Сарадња са италијанским хуманитарним асоцијацијама успостављена је 1999. године, током НАТО агресије. Њихови представници тада су допутовали у Крагујевац како би показали да се не слажу са одлуком Владе Италије да бомбардује једну слободну и независну државу.

Школи у Баљковцу гравитира 30-ак ученика из овог насеља, од којих већина похађа градске школе. Због тога из ове образовне установе позивају родитеље да посете ово одељење и увере се да њихова деца и на овом месту могу да се школују у адекватним условима.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *