ФМН у Крагујевцу издао јединствени приручник за стоматологе

Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу издао је Фармакотерапијски приручник за стоматологе, јединствен у нашем региону.

Приручник се састоји од 33 поглавља и у његовој изради су учествовали бројни стручњаци из земље и региона.

Публикација Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу, Фармакотерапијски приручник за стоматологе, је резултат мултидисциплинарног рада фармацеута, лекара и стоматолога.

У изради приручника учествовао је велики број стручњака са више од десет универзитета из Србије и региона.

Приручник има велики значај како за студенте, тако и за свакодневни рад у амбуланти.

Сва поглавља из приручника су написана јасно, прецизним и разумљивим језиком, а књига обилује великим бројем података који су прикупљени из савремене литературе.

Приручник ће бити изузетно користан докторима стоматологије, посебно клиничарима који се свакодневно сусрећу са свим обољењима и стањима у стоматолошкој пракси.

Књига је прва уџбеничка литература из ове области у нашој земљи.

Представљање приручника планирано је преко платформе Стоматолошке коморе Србије. За сада, књига је доступна на Факултету медицинских наука у Крагујевцу.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *