ФМН у Крагујевцу обележио крсну славу и Дан факултета

Факултет медицинских наука Универзитета у Крагујевцу обележио је крсну славу Светог Алимпија Столпника и Дан факултета.

Због тешке епидемиолошке ситуације, услед заразе корона вирусом, број званица на факултету је био ограничен.

Декан ове високошколске установе, проф. др Владимир Јаковљевић је нагласио да факултет има изузетне научне успехе, имајући у виду да се налази на чувеној Шангајској листи.

Факултет медицинских наука, током пандемије корона вируса, реализује квалитетну онлајн наставу која је оцењена као једна од најбољих у Србији.

На Факултету медицинских наука наставу прати више од две хиљаде студената.

Ова високошколска установа има преко 400 професора, наставника и сарадника, а многи од њих, осим наставног ангажовања на факултету, укључени су и у лечење најтежих пацијената који су хоспитализовани на некој од ковид клиника Клиничког центра у Крагујевцу.

Дан факултета – 44 године постојања, као и крсна слава ове високошколске установе обележени су скромније него претходних година, у присуству малог броја људи и у складу са свим прописаним епидемијским мерама, нагласио је декан Факултета медицинских наука, проф. др Владимир Јаковљевић који је истакао да је настава одлично организована, упркос чињеници да недостаје практичан рад који је неизоставан део током студија.

Продекан за специјалистичке студије Факултета медицинских наука, проф. др Горан Давидовић нагласио је да је и ове године велики број академаца био заинтересован за специјализацију.

У другом уписном року на факултету је уписано осамдесет двоје специјалиста.

Највеће интересовање било је за специјализацију опште медицине, ургентну медицину и неку од хируршких грана, наводи професор Давидовић, који је додао да је велико интересовање за специјализацију било и за стоматологију и фармацију.

Крсна слава Свети Алимпије Столпник и Дан Факултета био је прилика да се сумирају постигнути резултати студената и професора ове високошколске установе.

Годину која је на истеку свакако је обележила епидемија корона вируса и велика борба у лечењу и очувању здравља људи, наглашавају на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу.

Запослени на овој високошколској установи настоје да очувају висок степен научно-образовног рада који је препознатљив у земљи и свету.
Факултет се налази на чувеној Шангајској листи у области медицине Клиничка медицина, а значајно је напоменути да се на овој листи налази само 2 одсто светских универзитета.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *