Фолклорна група из Лос Анђелеса наступила испред Прве гимназије

Фолклорна група „Калемегдан“ из Лос Анђелеса, која је основана при цркви „Свети Сава“ из тог места, представила је Крагујевчанима сплет игара из Србије.

На платоу испред Прве крагујевачке гимназије, присутни су уживали у раскошним ношњама и традиционалном фолклору који су играли дечаци и девојчице српског порекла, бар од једног родитеља.

Несвакидашњи поглед на Филипинца у српској народној ношњи, на присутне суграђане испред Прве гимназије, оставио је позитиван утисак.

Срби који годинама живе у Америци, не запостављају традицију земље својих предака.

Љубав према Србији и фолклору, старије генерације пренеле су на потомке, а црква „Свети Сава“ из Лос Анђелеса, помаже у раду фолклорне групе „Калемегдан“.

Дечаци и девојчице, који имају српско порекло бар од једног родитеља, радо одлазе на дружења и фолклор.

Фолклорна група „Калемегдан“ постоји од оснивања цркве „Свети Сава“, али у задњих 10 година активно наступа.

Број чланова се из године у годину све више увећава.

Присутним Крагујевчанима, који су дошли да погледају овај несвакидашњи наступ, фолклорна група из Америке представила се играма Студеница и Босилеградско крајиште. Након Крагујевца, ансамбл ће наступити у Црној Гори.

Извештава новинарка РТК Марина голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Фолклорна група из Лос Анђелеса наступила испред Прве гимназије”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *