Формирањем Савета за младе, град Крагујевац унапређује омладинску политику

Градско веће донело је одлуку о формирању Савета за младе града Крагујевца како би се реализовали стратешки циљеви утврђени Националном стратегијом за младе за период од 2015. до 2025. године.

Прва седница Савета за младе биће одржана ове или наредне недеље.

Седнице Савета ће се одржавати једном месечно, а први циљ биће доношење акционог плана како би се спровела Национална стратегија за младе.

Савет чине помоћник градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом, члан Градског већа за образовање и девет чланова међу којима су представници Града и стручњаци из удружења младих.

На иницијативу помоћника градоначелника за омладину и сарадњу са Универзитетом, Стефана Јовановића, потписан је и споразум између Универзитета у Крагујевцу и Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић“.

Јовановић сматра да ће заједничким пројектима доћи до јачања везе између ове две установе, размене искустава, али и очувања традиционалних вредности.

Град Крагујевац ће и у наредном периоду радити на испитивању потреба младих и реализацији међународних, националних и локланих пројеката, како би се побољшао положај млађе популације и унапредила омладинска политика.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *