„Фоторама“ ове године окупила најбоље фотографе из Русије, Србије и Јапана

Овогодишњи Међународни фестивал уметничке фотографије „Фоторама“ организован је од 30. јуна до 3. јула на више локација у граду.

У оквиру фестивала који се дванаести пут организује у Крагујевцу одржане су трибине, радионице и изложбе фотографија аутора из Јапана, Русије и чланова Фото клуба „Аполо“ из Крагујевца.

У оквиру манифестације Крагујевачко културно лето Фото клуб „Аполо“ приредио је низ догађаја у којима су учествовали фотографи из Јапана, Русије и Србије.

„Фоторама“ је први фестивал оваквог типа у нашој земљи и као такав спада у фестивал са најдужом и набогатојом традицијом.

На више локација у граду љубитељи фотографије имали су прилку да виде више изложби талентованих уметника из Јапана који су били гости ове традиционалне манифестације.

Поред изложби, Крагујевчани су имали прилику да присуствују радионицама и трибинама на којима су предавачи били еминентни уметници фотографије.

Организатори су се потрудили да и ове године уз помоћ старих и нових пријатеља са домаће и светске сцене уметничке фотографије посетиоцима пруже што бољи и разноврснији програм.

Акценат овогодишњег овогодишњег фестивала био је на фотографијама уметника из Јапана.

Последње вече „Фотораме“ као и претходних година било је резервисано за изложбу заједничких радова јапанских и српских фотографа која традиционално привуче и највише посетилаца.

Том приликом подељене су и награде најбољим младим фотографима који су учествовали на фото конкурсу који је организовао Спомен парк „Крагујевачки октобар“.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.