Француски привредници упознати са потенцијалима Крагујевца

Сарадња француских предузећа са привредницима у Србији, била је тема скупа који је у оквиру пројекта „Бонжур Србија“ одржан у Крагујевцу, у циљу иновативног регионалног умрежаања.

Пројекат је покренула Француско-српска привредна комора, а биће реализован кроз сусрете са компанијама и градским и општинским институцијама у Србији.

Иницијатива Француско-српске привредне коморе под симболичним називом „Бонжур Србија“ почела је манифестацијом „Бонжур Крагујевац“.

Реч је о регионалном умрежавању кроз сусрете са градским институцијама и привредом, који је Француско-српска привредна комора покренула 2020. године.

Први овогодишњи догађај одржан је у Крагујевцу, а привредна делегација из Француске, коју је предводио амбасадор те земље Пјер Кошара имала је прилику да се упозна и са пројектима, као и локалним предузећима.

Француско-српска привредна комора окупља француска предузећа у Србији, домаће и друге интернационалне компаније које одржавају трговинске односе са Француском и чини је око 130 привредних субјеката.

Основна мисија је подстицање економске и трговинске сарадње Србије и Француске.

Овом приликом представљен је и други значајан пројекат који ће Француски институт и Амбасада Француске у Србији реализовати у наредном периоду под називом „Еко општина“.

Овај пројекат има за циљ подстицање одрживог урбаног развоја општна у Србији кроз различите категорије, попут управљања отпадом и водама и енергетске ефикасности.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *