ФРКА и пети пут у Крагујевцу

Филмска радионица Крагујевац, пета по реду, ове године одржава се од 20. до 30. августа на Великој сцени Књажевско-српског театра.

Радионице су намењене љубитељима седме уметности који имају прилику да од предавача, дугогодишњих радника у филмској индустрији, сазнају све о процесу стварања филмова.

Филмска радионица Крагујевац, ФРКА, је и ове године окупила љубитеље филмске уметности из целе Србије.

Полазници имају прилику да кроз различите радионице сазнају све о процесу стварања филма, од сценарија и снимања до монтаже и продукције.

Предавачи су дугогодишњи радници у филмској индустрији.

Ове године у фокусу су сценарио и филмска критика као неодвојиви део филмске уметности.

Због епидемиолошке ситуације, одржавање летњих радионица било је неизвесно, а неколико пута је и одлагано.

Организатори су одлучили да радионице ипак буду одржане, уз све безбедносне мере заштите које је препоручио републички Кризни штаб.

Крагујевац је једини град где се одржавају радиноице оваквог типа што је добра прилика да љубитељи филма, али и будући студенти Факултета драмске уметности, стекну основна знања посла којим ће се убудуће бавити.

Филмску радионицу организује Удружење Форма под покровитељством Министарства културе и информисања, Филмског центра Србије и града Крагујевца.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *