ГАС обрадио седам хиљада персонализованих картица

У Градској агенцији за саобрађај кажу да је до сада обрађено седам хиљада персонализованих картица и да тај број из дана у дан расте, а очекује се преузимање још хиљаду.

Поводом гужве која се створила за замену досадашњих карата, односно куповину нове екг картице, у ГАС-у објашњавају да је ово последњи пут да грађани чекају у реду.

Неперсонализоване, дневне или допуне картице грађани ће, убудуће, моћи да купе на 80 продајних места у граду, подсећају у Градској агенцији за саобраћај.

У Градској агенцији за саобраћај подсећају да су са издавањем персонализованих карица кренули још 15. априла, што је одређени број путника искористио и избегао гужве.

Радили су, тврде, и за два празнична дана како би изашли у сусрет грађанима.

Међутим, иако су предузете све неопходне мере, због нове процедуре, створила се гужва.

Надлежни кажу да је, због нове процедуре, у овом тренутку потпуно немогуће убрзати поступак израде персонализоване картице и моле грађане за разумевање и стрпљење, наводећи, да је ово последња гужва и да ће убудуће све бити поједностављено и брже.

Потражња за неперсонализованим картицама је велика, а њихова продаја и допуна траје свега неколико секунди.

Са друге стране, у овом тренутку, месечне карте за мај набавио је рекордан број грађана уз напомену да за издавање персонализованих карата још има интересовања.

Током издавања персонализованих карата, сваки корисник мора да буде фотографисан, или да му се скенира постојећа слика, да се скенира или очита лична карта и унесу подаци, потпише сагласност и допуни карта за месец мај.

Тај процес је веома дуг и физички је немогуће убрзати поступак, иако је изнајмљена савремена опрема за ове намене, кажу у Градској агенцији за саобраћај.

Надлежни наглашавају, да су ово последње гужве у вези новог система куповине карата за градски превоз.

Гужве које настају су очекиване, али не постоји други начин да се, за кратко време, издају картице великом броју корисника.

Након издавања картице више неће бити ситуација да корисници, који долазе из других делова града и чекају као сада.

Убудуће ће моћи да допуњују своје нове картице на 80 продајних места.

Иначе, грађани могу тренутно да купе неперсонализоване, дневне или допуне картице на продајним местима у Пивари, на аутобуском стајалишту код Узора, Шумарицама и у Трафици у улици Краља Петра Првог, код „Кифле“.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *