Где све Крагујевчани дочекују Нову годину

Навике које прате свечани дочек Нове године последње деценије коренито се мењају.

Поред тога, што бројни суграђани за дочек организују славља у приватној режији са другачијим менијем и музичким ритмом, из године у годину све је више оних који се одлучују да први јануар дочекају у некој од европских метропола.

Путници који у сусрет 2018. иду ван граница, у највећем броју случајева Први јануар ће дочекати у Барселони.

Поред шпанског велеграда, Крагујевчани ће у поноћ 31. бити и на трговима Беча, Прага, Кракова, Атине.

За новогодишње аранжмане треба издвојити од 80 па до 400 евра по особи.

Крагујевчани се последњих десет година све чешће одлучују да у време празника споје лепо и корисно.

Сви који су време празника проводили у некој метрополи одушевљени утисцима, своју навику само из године у годину потврђују.

Разлога за путовање је много. Потроши се отприлике исто колико би коштала припрема за свечани дочек у ресторану.

Али, оно што је далеко вредније у односу на одлуку да се остане у граду, је чињеница да се осети новогодишња атмосфера великих европских градова.

Домаћу музику, добро познате кафане и масовна честитања у поноћ, радо замене мирнијом и опуштенијом али сигурно спектакуларном прославом негде у иностранству.

Бљештавост лампиона, новогодишње осветљење, пуни тргови, спектакуларни ватромет и весели људи различитих култура, део су атмосфере коју у Крагујевцу ни ове године нећемо осетити.

Такође, када се прерачуна, новац неопходан за тродневни аранжман у Кракову, Риму или Бечу па чак и на неким од наших планина, достиже суму која би се потрошила и у Крагујевцу за само једну ноћ ако не и више, узевши у обзир цене дочека у градским кафанама и хотелима, гардеробу фризуру и шминку.

Ништа мање нису популарна ни предновогодишња или посленовогодишња путовања за поменуте градове, по ценама од 59 до 100 евра.

Све оне, који нису те среће да Нову годину дочекају у некој од европских престоница, подсећамо да ће крагујевачко небо у поноћ бити осветљено ватрометом.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *