Геронтолошки центар одолева вирусу корона

Од почетка пандемије корона вируса до сада, у Геронтолошком центру у Крагујевцу није забележен ниједан случај заразе корисника ове установе Ковидом 19.

Томе је, кажу надлежни, допринело стриктно поштовање превентивних мера, како од стране корисника услуга Геронтолошког центра, тако и од стране запослених.

Међу радницима ове установе било је троје оболелих, који су инфицирани током одсуства са посла и нису једни другима пренели вирус.

Сачувати здравље корисника Геронтолошког центра, али и сопствено, примарни је задатак запослених у овој установи током пандемије корона вируса.

Захваљујући доброј организацији рада, прилагођеној новонасталим околностима, Геронтолошки центар више од пола године успешно одолева Ковиду 19 и успева да се одбрани од уласка и ширења вируса међу запосленима и корисницима.

Због сезонског вируса, који је био активан у тренутку када је у Србији проглашена епидемија Ковида 19, у Геронтолошком центру посете су биле забрањене, а са увођењем ванредног стања, први пут у историји закључани су сви улази у ову установу.

Примена превентивних мера почела је одмах, а највећи терет поднели су покретни корисници Геронтолошког центра, којима је била ускраћена могућност изласка из установе и одласка у набавку или посету.

Забрањени су и контакти запослених и корисника из различитих објеката, како би, у случају појаве вируса, он могао да буде локализован.

Група од 40 радника Геронтолошког центра је током априла била у такозваном „карантинском режиму“, који је подразумевао рад у контитуитету од 15 дана.

У складу са превентивним мерама, корисници који напуштају Геронтолошки, због одласка у Клинички центар на специјалистичке прегледе, након повратка у установу морају да проведу 14 дана у изолацији.

Исто важи и за нове кориснике, којима је за пријем у Геронтолошки центар неопходан и негативан резултат ПЦР теста.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *