Главне саобраћајнице проходне, чисте се и споредне улице

Све главне саобраћајнице су проходне, а чисте се и споредне улице, кажу надлежни у Зимској служби ЈКП Шумадија.

На више локација у граду постављене су посуде са сољу коју грађани могу да користе и посипају испред својих предузећа, установа и кућа, које се користе као јавна површина.

Снег и влажни коловози утицали су да се саобраћај на улицама одвија упорено.

Поједине линије у јавног градском и приградском превозу су скраћене. У Управи за ванредне ситуације у Крагујевцу наводе да је снабдевање становништва водом, гасом, електричном и топлотном енергијом уредно.

Улице првог приоритета су проходне, а екипе Зимске службе су током читавог дана радиле на рашчишћавању снега са градских саобраћајница и сеоских путевау околини Крагујевца.

У ЈКП Шумадија, које је задужено за одржавање градских улица и локалних путева, кажу да су све екипе Зимске службе даноноћно на терену.

Мањих проблема има на сеоском продучју, у местима где постоје снежни наноси, али Зимска служба настоји да обезбеди проходност до свих села.

Поред свакодневне механизације, један грејдер био је ангажован на чишћењу путног правца ка Великим Пчелицама и Дуленима.

Ово градско комунално предузеће има и четири специјализована возила која могу да користе течни раствор калцијум-хлорида, како се при ниским температурама не би стварао лед на улицама.

Поред екипа Зимске службе ЈКП Шумадија које су задужене за за одржавање паркинга, тротоара, тргова и прилаза јавним установама, обавезу да уклоне снег испред својих кућа или локала имају и сва правна лица и грађани.

Из Комуналне милиције апелују на грађане да се придржавају ове одлуке, јер ће у супротном морати да плате казну.

Предузеће за путеве Крагујевац одржава државне путеве првог и другог реда на територији Шумадије и Поморавља у дужини од 730 километара. Екипе непрекидно раде већ више од 48 сати.

Услед снега на коловозу, аутобуси јавног градског и приградског превоза скраћено саобраћају.

Грађани информације о аутибуским линијама и трасама могу добити од диспечера Службе саобраћаја ЈКП Шумадија.

У Управи за ванредне ситуације у Крагујевцу наводе да су сви регионални, магистрални и локални путни правци у Шумадији проходни. Сва предузећа ангажована на одржавању путева и даље чисте снег са коловоза и посипају коловоз агрегатом и сољу.

Није било потребе за ангажовањем Ватрогасно-спасилачке бригаде на територији Шумадијског управног округа због снежних падавина.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *