Главне саобраћајнице у Шумадији проходне

На територији Шумадијског управног округа, сви регионални, магистрални и локални путни правци су проходни, саопштила је Управа за ванредне ситуације града Крагујевца након контакта Оперативног центра 112 и свих зимских служби у Шумадији.

Саобраћај се одвија успорено и отежано због снега на коловозу, кога има до 15 центиметара. Све екипе зимских служби су на терену.

Крагујевац

На територији Крагујевца на терену је девет екипа (пет на градском пдоручју и четири на сеоском). Предузеће за путеве државне путеве у Шумадији и Поморављу чисти са 23 камиона и пет грејдера и они су у трећем степену приправности.

Аранђеловац и Топола

На територији општина Аранђеловац и Топола за чишћење снега ангажовано је седам машина, шест камиона и једна трактор). У трећем су степену приправности, сопштила је Зимска служба Штрабаг АД.

У Аранђеловцу је ангажовано укупно 15 екипа и то пет у граду и 10 на сеоском подручју, кажу надлежни у Зимској служби ЈКП Букуља.
Зимска служба ЈКП Топола је саопштила да је на територији општине ангажовано девет екипа.

Баточина

У Баточини на тарену тренутно раде три екипе, кажу у Зимској служби ЈКП Лепеница.

Рача

Према речина надлежних у Зимској служби ЈКП Рача, за чишћење путева ангажоване су четири екипе.

Лапово и Кнић

У Лапову су ангажоване две екипе, наводе у ЈКПС Морава, колико је, према наводима ЈКП Комуналац, ангажовано на чишћењу снега у општини Кнић.

У Управи за ванредне ситуације у Крагујевцу кажу да редовно прате компетну ситуацију на терену. Све службе Управе су у стању приправности и спремне да делују, али за сада није било никаквих пријава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *