Годишња изложба радова студената и наставника ФИЛУМ-а

У галерији Студентског културног центра у току је годишња изложба радова студената и наставника Kатедре за унутрашњу архитектуру крагујевачког ФИЛУМ-а.

Изложбу „Ретроспектива 20/21“,  која ће трајати до 15. јула, отворио је главни градски урбаниста Иван Радуловић.

Пројекат Ретроспектива 20/21 представља селекцију радова професора и студената са Катедре за унутрашњу архитектуру на Филолошко-уметничком факултету насталих у временском оквиру теуће академске године.

На изложби је представљен и мастер рад студенткиње ФИЛУМ-а Катарине Милићевић која је за ту прилику одбрала концепт формирања обданишта за децу, узраста од три до шест година.

Изложбу је отворио главни градски урбаниста Иван Радуловић.

Он је нагласио да је улога локалне самоуправе да подржи и мотивише све интелектуалне и стручне ресурсе да се баве урбанистичким акцијама, а све у циљу даљег развоја Крагујевца.

У склопу изложбе Ретроспектива 20/21 први пут је представљен заједнички пројекат групе професора и студената друге, треће и четврте године који се односи на просторну структуру изложбених паноа са позицијама за рад, а подржан је од стране организације Млади су закон.

Овакав концепт излагања и рада осмишљен је првенствено као одговор студената на проблем недостатка простора за рад и излагање који се намеће кроз ширу слику проблема ФИЛУМ-а као подстанара. 

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *