Годишња скупштина Удружења локалних омбудсмана Србије

Редовна Годишња скупштина Удружења локалних омбудсмана Србије (УЛОС) одржана је 9. јуна на Копаонику.

У Управни одбор удружења ушла је и Канцеларија локалног омбудсмана града Крагујевца, а за члана Управог одбора је именована Јелена Миливојевић, локални омбудсман града Крагујевца.

На тродневној годишњој Скупштини УЛОС-а, изабрана су тела која ће у наредном, четворогодишњем мандату, управљати Удружењем локалних омбудсмана Србије и водити рачуна о његовим активностима.

За председника Удружења локалних омбудсмана Србије именована је омбудсман града Новог Сада Марина Поповић Иветић, за  председника Скупштине УЛОС- а покрајински омбудсман војводине  Проф. др Зоран Павловић, а на место председника Управног одбора УЛОС-а именована је Катарина Митровски, омбудсман града Ниша.

За члана управног одбора УЛОС-а је именована и Јелена Миливојевић омбудсман града Крагујевца.

Чланство у УЛОС-у  начелно, а посебно чланство у Управном одбору ове важне институције је велика част за град Крагујевац који је један од оснивача УЛОС-а,  али и велика и важна обавеза којој ћемо приступити са свим својим расположивим капацитетима.

Мој задатак као члана УО УЛОС-а је да са осталим колегама радим на унапређењу активности Удружења, али, разменом искустава, и  на унапређењу рада канцеларије у Крагујевцу, рекла је након  скупштине Удружења, локални омбудсман града Крагујевца Јелена Миливојевић .

На редовној годишњој скупштни УЛОС-а су, осим избора рукодства, одржани иницијални састанци Управног и Надзорног одбора и усвојени планови о даљим активностима Удружења.

Усвојен је извештај свих локалних омбудсмана о проблемима у њиховим локалним самопуправама.

Разматран је и усвојен план Удружења о иступању пред међународним институцијама, а представљен је и Водич о локалном омбудсману намењен грађанима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *