Горан Николић и 77 узастопних маратона – рекорд за Гиниса

Слабовиди маратонац, Горан Николић, успешно је завршио још један атлетски подухват.

Николић је у Чикагу, од 18. априла до 3. Јула, истрчао 77 узастопних маратона.

Подухват је имао хуманитарни карактер како би се прикупила средства за завршетак спортске сале Богословије „Свети Јован Златоусти“ у Крагујевцу.

Циљ атлетског подухвата слабовидог маратонца Горана Николића је заокруживање инфраструктурне целине за потребе рехабилитације и припреме спортиста са инвалидитетом.

Тиме Србија добија параолимпијску академију у пуном капацитету по угледу на исте у свету.

Спортска сала Богословије „Свети Јован Златоусти“, служиће у те сврхе.

Овим постигнућем, маратонац Горан Николић завршава хуманитарно ангажовање.

Трочлани маратонски тим кренуо је 1. априла пут Чикага где је два дана касније генерални конзул Србије организовао пријем.

Тако је започет троипомесечни боравак у америчком граду током којег је Николић истрчао 77 маратона.

По речима Горана Николића, трчање је његова велика љубав, а најдражи маратонски подухват је извео 2016.године када је за 55 дана претрчао 55 маратона у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини и тако ушао у Гинисову књигу рекорда.

Без обзира да ли човек има инвалидитет или нема, човек све може да постигне када има жељу, вољу и циљ, нагласио је Николић.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *