Гордана Вучковић „Најбољи библиотекар Србије“ у 2020. години

Самостални књижњичар у Завичајном одељењу Народне библиотеке „Вук Караџић“, Гордана Вучковић, освојила престижну награду у области библиотекарства и проглашена је за „Најбољег библиотекара“ у 2020. години од стране Библиотекарског друштва Србије.

У образложењу предлога за награду, које потписује Мирко Демић, директор Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Крагујевцу, наводи се да је Гордана Вучковић следећи „све путеве књиге“, осим преданог и стручног рада у Завичајном одељењу учинила значајан искорак у осмишљавању и организовању манифестације „Дани крагујевачке књиге“, која захваљујући њеној инвентивности и преданом раду прерастају у Дане крагујевачке културе.

Осим очувања завичајног културног наслеђа, преданог рада са корисницима, учествовала је у бројним пројектима своје библиотеке, члан је и активни сарадник редакције часописа „Кораци и „Крагујевачко читалиште“.

Поседује богату библиографију стручних радова, преко 60 библиографских јединица, а аутор је неколико монографских публикација, наводи Демић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.