Говорни глукометри за слепе и слабовиде

Члановима Савеза слепих и слабовидих у Крагујевцу недавно су поклоњени говорни апарати за мерење нивоа шећера у крви.

Ово ново помагало добило је 10 Крагујевчана, који су, услед узнапредовале болести, изгубили вид.

Говорни апарати за мерење шећера у крви олакшаће поступак и омогућити слобовидим и слепим особама да потпуно самостално мере ниво глукозе у крви.

Сви чланови су обучени како правилно да користе апарат за самоконтролу нивоа шећера у крви са говорним софтвером, а објашњено им је где убудуће могу да подижу своју терапију.

Иницијативу је покренула фармацеутска компанија Фарма Мак, која је у договору са Савезом слепих и слабовидих, осим донације говорних глукометара, организовала и едукацију за чланство.

Донатори су нагласили да ће настојати да у што више градова Србије организују сличне донаторске сусрете, јер им је, кажу, од суштинског значаја правовремено мерење нивоа шећера у крви и побољшање квалитета живота пацијената.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *