Град Крагујевац донирао опрему Кикбокс клубу „Раднички“

Кикбокс клубу „Раднички“ град Крагујевац донирао је опрему коју ће користити за тренинге почетници у овом спорту.

Члан Градског већа за спорт, Предраг Стевовић посетио је клуб и током уручења поклона града, нагласио да локална самоуправа помаже рад клуба са посебном пажњом, јер млади кикбоксери у овом клубу тренирају бесплатно.

Око осамдесет младих Крагујевчана тренира кикбокс у клубу „Раднички“. Међу њима све су бројније и девојке.

Иако важи за борилачки спорт, кикбокс, младе спортисте мотивише да тренирају због чињенице да помаже регулисању телесне масе, утиче на кардиоваскуларни систем, ослобађа од стреса.

Недавно су се вратили са европског првенства за јуниоре на коме је Страхиња Савић освојио бронзу. Били су државни прваци, победници купа у Београду. Са новом опремом постизаће боље резултате.

Члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић разговарао је са члановима клуба и уручио им нове штитнике, рукавице, увијаче, џакове.

Град Крагујевац наставиће да подржава све спортске клубове. До сада је приоритет била спортска инфраструктура. Следи улагање кроз опрему у све клубове, школски спорт, обнављање сала.

За град Крагујевац је јако важно да подржава и аматерске клубове, јер се на тим местима стварају професионалци, репрезентативци, па и олимпијци, поручио је Предраг Стевовић.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Град Крагујевац донирао опрему Кикбокс клубу „Раднички“”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *