Град Крагујевац издвојио значајна материјална средства за обнову и адаптацију здравствених објеката

О здрављу преко сто осамдесет хиљада грађана који живе на подручју града Крагујевца брине неколико здравствених установа примарне здравствене заштите.

Из буџетских средстава локалне самоуправе новац је у предходном периоду издвајан за потребе Дома здравља , Завода за здравствену заштиту радника ,, Застава,, Завода за хитну медицинску помоћ.

Из градске касе финансирано је 275 милиона динара у области здравствене заштите каже чланица Градског већа Гордана Дамњановић и додаје да град Крагујевац има бројне планове и активности у наредном периоду.

Град Крагујевац издвојио је значајна матерјална средства за обнову и адаптацију времешних амбуланти крагујевачког Дома здравља које су грађене шездесетих и седамдесетих година прошлог века и у којима су услови рада били веома лоши.

Осим тога обновљен је возни парк а капиталну инвестицију представља набавка савременог рендген апарата.

Заостала дуговања у предходном периоду представљала су претњу за опстанак Завода за здравствену заштиту радника,,Застава“ у коме се лечи преко 35 хиљада пацијената.

Град је преузео све неизмирене обавезе и спасао сигурне пропасти ову здравствену установу која данас успешно ради.

Град Крагујевац значајно је подржао отварање Центра за вантелесну оплодњу који раду и оквиру Клиничког центра у Крагујевцу.

Планови локалне самоуправе у наредној години су амбициозни.

Крагујевцу недостаје општа болница, биће настављена реконструкција и адаптација здравствених објеката.

Осим тога радиће се на унапређењу и промоцији здравља грађана најављују челници града.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.