Град Крагујевац потписао уговоре са еколошким удружењима

Град Крагујевац потписао је уговоре са еколошким удружењима за реализацију пројеката из области заштите животне средине.

Средства у износу од два милиона динара добило је 15 еколошких удружења из Крагујевца.

На овогодишњем конкурсу за финансирање пројеката из области заштите животне средине конкурисало је 17 еколошких удружења од чега је 15 добило средства града Крагујевца.

Међу њима је и Центар за еколошко образовање и одрживи развој који годинама реализује пројекте са намером да подигне свест код младих о очувању животне средине.

Центар ће шести пут организовати фестивал еколошких представа „Црвено позориште зелено“.

Град Крагујевац је ове године за финансирање пројеката из области заштите животне средине издвојио пола милиона динара више него претходне, а у плану је да се тај тренд настави.

Подршку града добила су још удружења Екомар, Стаклено звоно, Унија и асоцијација студената ПМФ-а, Планинарско друштво „Жежељ“ и Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *