Град Крагујевац расписао конкурс из области јавног информисања

Град Крагујевац расписао је јавни позив за учешће на конкурсу за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији Крагујевца за 2022. годину.

Најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 100.000 динара, а највећи четири милиона динара.

Предмет конкурса је производња медијских садржаја из области јавног информисања који доприносе истинитом, непристрасном, правовременом и потпуном информисању свих грађана Крагујевца.

За суфинансирање производње медијских садржаја из градске касе опредељено је девет милиона динара, док је 500.000 динара намењено за организовање и учешће на стручним и научним скуповима, као и унапређење професионалних и етичких стандарда у области јавног информисања.

Медијски садржаји би, између осталог, требало да се односе и на подизање квалитета информисања особа са инвалидитетом, припадника мањинских група, заштити и развоју људских права, развоју културног и уметничког стваралаштва, образвања, спорта и здравља људи.

Рок за пријаве на јавни конкурс са документацијом, непосредно или путем поште, истиче закључно са 27. фебруаром.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *