Град Крагујевац са партнерима развија идеју “бизнис анђела“

Повезивање младих са добрим пословним идејама и привредника који би вишак сопственог капитала могли да уложе у њихову реализацију и одрживост, основни је циљ концепта познатог као “бизнис анђели“, који би у наредном периоду требало да заживи у Крагујевцу и Шумадији.

Циљ је подстицање младих да се баве предузетништвом, а бенефити оваквог концепта су вишеструки за све учеснике у овом процесу.

Потписивање Споразума о сарадњи приликом спровођења конкурса за избор пословних идеја младих представља почетни корак у реализацији концепта “бизнис анђела“ у Крагујевцу и Шумадији.

Младима ће, кроз овај пројекат, бити пружена могућност да на иновативан начин обезбеде капитал за реализацију бизнис идеје, тако што ће озбиљни пословни људи у њих уложити новац, али и друге ресурсе.

Партнери града у овом пројекту сведоче о систематичном приступу овом концепту који се примењује у нашем региону, али је базиран на личним контактима.

Конкурс за потенцијалне младе предузетнике биће расписан средином јануара.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *